LANCER SEDAN

Lancer Sport Sedan uvelike se oslanja na načela Mitsubishi-jeve dizajnerske filozofije, uz primjenu suvremenog japanskog stila ali i legendarnu sportsku prošlost i ugled predhodnika građen 35 godina. Mitsubishi Motors je dugo prisutan na različitim automobilskim utrkama širom svijeta: prvi pobjednički model je bio Lancer 1600 GSR iz 1973., sa dugačkim nizom pobeda relijima Afrike i Australije (East African Safari, Bandama, Southern Cross). Nasljednik, popularni Lancer EX 2000 Turbo utrkama je dominirao u 1980-ima, a legendarni Lancer Evolution vlada trkaćim stazama još od 1992 godine.

Modeli Lancer nove generacije poštuju i slijede originalnu filozofiju, u kojoj i osnovni modeli odišu sportskim duhom.

Dizajn

Dizajniran u europskom studiju za dizajn Mitsubishi Motors Corporation u Treburu pored Frankfurta u Njemačkoj, Lancer Sport Sedan dijeli jedinstven duh s vrhunskim konceptnim modelima Concept-Sportback (Frankfurt Auto Show 2005.) i Concept-X (Tokyo 2005.), također dizajniranima u Europi.

Niski profil, dugački poklopac motora i kratki stražnji dio, širok razmak između kotača, klinast oblik, tekuće linije stakala, te jasne linije karoserije i savršenstvo detalja (poput prednjih svjetala ili uklapanja stražnjih kombiniranih svjetala u bočni profil automobila) daju novo značenje pojmu sportski sedan.

Kao i ostali modeli serije Lancer, Sport Sedan ima karakterističnu nagnutu prednju rešetku Jet Fighter smještenu između duboko usađenih prednjih svjetala (konačan izgled razlikuje se od modela do modela, a Sport Sedan osnovni je model linije Lancer sa kromiranom rešetkom). Dizajn Jet Fighet rešetke nadahnut je izgledom mlaznica vojnih aviona, a biti će prisutna na budućim modelima kuće poput modela Concept-cX.

Sportski duh modela Lancer Sport Sedan naglašen je i dizajnom instrumenata na preglednoj i čistoj upravljačkoj konzoli za koje su dizajneri inspiraciju pronašli u klasičnim europskim automobilima, a koji su ukrašeni tek jednostavnim obrubom. Kolo upravljača prilično je robustno, a presvučeno je finom kožom (ovisno o verziji), još je jedan detalj koji podsjeća na dinamičnost modela Lancer.

Automobil za vožnju

Nova generacija Lancera deveta je po redu od prve serije iz 1973., a ima dosad najdulji razmak osovina i najširi razmak između kotača, no od najbližeg je prethodnika sveukupno ipak nešto kraća.

Prednji i stražnji razmak između kotača povećan je za 60 mm i sad iznosi 153 mm, a osnova je za izvanrednu sposobnost i jednostavnost upravljanja. Razmak između osovina iznosi 263.5 cm – povećan sa 260 cm – a ukupna je širina povećana sa 171.5 cm na 176 cm. Duljina automobila povećana je za 36 cm i sad iznosi 457 cm, pa Lancer Sport Sedan sad bolje leži na cesti, a najimpresivniji je s kotačima od 18'', još uvijek prilično rijetkim u ovom sektoru (dostupnost ovisna o modelu i tržištu).

Izrazita robusnost strukture modela Lancer Sport Sedan postignuta je između ostalog upotrebom čvrstog čelika, a omogućila je ugradnju sportskog podvozja koje jamči stabilnu vožnju. U usporedbi sa prethodnom generacijom Lancera, nova serija ima torzionu čvrstoću veću za 56%, te uzdužnu čvrstoću veću za 50% - što ju čini moćnijom i od modela Lancer Evolution IX trenutno prisutnog na tržištu.

Nadalje, Mitsubishi Motors je poboljšao kalibraciju ovjesa čime su vozne sposobnosti ovog sedana dovedene na sportsku razinu kakva se i očekuje od automobila ovakvog ugleda i naslijeđa:

    Prednji ovjes MacPherson i opruge sa plosnatim čeličnim križem koje su zbog svoje izdržljivosti važan element stabilnosti i preciznosti upravljanja. Nezavisni stražnji ovjes također doprinosi sveukupnoj stabilnosti i preciznosti upravljanja.
    Na europskom tržištu Lancer Sport Sedan bit će dostupan u normalnoj verziji i u verziji sa sportskom karoserijom koja uključuje šire stabilizatore (21 mm umjesto 20 mm), drugačiji odnos opruge i apsorpcije udara (novi Lancer: 2.8 kgf/mm – stari Lancer: 2.2 kgf/mm), prednji učvršćivač ovjesa (strut-bar) koji povećava bočnu rigidnost i mogućava precizniji odgovor upravljača, te kotače promjera 18'' i gume 215/45 R18 (dostupnost ovisna o tržištu i modelu).
    Precizan i izbalanisran hidraulički "rack-and-pinion" sustav upravljanja (zupčana letva; osim s motorom 1.5 kod kojeg je sustav električni) s malim okretom (5.0 m).
    Kočioni sustav sa prednjim diskovima od 15'' i stražnjim diskovima od 14'', sustavima ABS, EBD, MATC (ESP + T/C) i Brake Assist (dostupnost ovisna o tržištu i modelu).

Sigurnost prije svega

Uz vrhunske vozne sposobnosti, Lancer Sport Sedan jamči i sigurnost u slučaju nesreće:

    Za početak, Lancer je izgrađen prema dizajnu RISE – Mitsubishijevom Reinforced Impact Safety Evolution dizajnu koji jamči najsigurniji mogući raspored opterećenja pri bočnom udaru ili udaru straga i kontrolira torziju strukture, poboljšavajući tako zaštitu putnika i osiguravajući zaštitu sustavu spremanja i dovoda goriva u slučaju udara straga.
    Nadalje, paket sigurnosne opreme modela Lancer jedan je od opsežnijih u svom segmentu i uključuje do 7 zračnih jastuka (dostupnost ovisi o tržištu i modelu).
    2 dvostruka prednja zračna jastuka sa sustavom SRS (supplemental restraint system) opremljenim senzorima za putnike,
    2 standardna bočna zračna jastuka smještena u prednjim sjedalima,
    2 gornja bočna zračna jastuka
    1 zračni jastuk u visini koljena na vozačkom mjestu.


Podsjetimo da je nova serija Lancer građena da zadovolji standarde 5 EURO-NCAP (www.euroncap.com)