POVIJEST

Daleke 1870. godine je, tada najveća industrijska tvrtka u Japanu, Tsukumo Shokai Shiping Company, promijenila naziv u Mitsubishi. S vremenom je osim strojeva i brodova u svojim proizvodnim pogonima započela proizvodnju prvog japanskog serijskog automobila. Tako je 1917. godine nastao Mitsubishi model A. To je bio automobil sa četverocilindričnim motorom od 2.800 ccm i 35 KS, mogao je prevesti ukupno sedam osoba, a razvijao je brzinu od 32 km /h.

Zamišljen kao luksuzno vozilo za prijevoz visokih državnih dužnostnika i top managera toga doba, služio je kao ogledalo japanskih tehnoloških dosega toga vremena. Kompletna karoserija je bila izrađena od drveta bijelog jasena obrađenog "klavir lakom", što je naglašavalo ekskluzivnost, majstorski rad i kvalitetu izvedbe. Tako ekskluzivna izvedba je uvjetovala male serije i visoku cijenu vozila. Stoga je Mitsubishi sve do iza 2. svjetskog rata bio uglavnom orjentiran na proizvodnju teretnih vozila 

Tri crvena dijamanta predstavljaju zaštitini znak kompanije Mitsubishi i uskoro slave 100 godina nastanka. Osobno ga je izabrao osnivač tvrtke, Yataro Iwasaki, kao simbol klana Tosa čiji je bio sljedbenik i zaposlenik. Klan Tosa se smatra začetnikom japanske industrijske revolucije, budući je potaknuo promjene u feudalnom ustroju Japana toga doba.
 
Yataro Iwasaki je potekao iz osiromašene porodice samurajskog (plemićkog) statusa, čiji je pradjed bio prisiljen prodati status samuraja da bi vratio dugove. U svom poslu je bio toliko uspješan da je uspio otkupiti samurajski status i time povratiti čast obitelji.

Sam maziv Mitsubishi, nastao je spajanjem japanskih riječi mitsu i hishi. Dok prva označava broj tri, druga, osim doslovnog (vrsta kestena), ima i literalno značenje i to kao dijamant ili romb.

 

TEHNOLOGIJE

Mitsubishi Plug-in Hybrid EV sustav

Mitsubishi Plug-in Hybrid EV sustav koristi baterije velikog kapaciteta koje su sposobne na napajanje svih sustava vozila i vožnju do 50 kilometara isključivo u EV modu. Ovaj raspon omogućuje da se vozilo koristi u EV načinu rada u većini svakodnevnih situacijama. Vozač može sam ručno prebaciti  na EV način rada za bezšumno kretanje i vožnju bez emisije ispušnih plinova, za vožnju po naseljima ili na otvorenoj cesti. Vozač isto tako može prebaciti na način rada za punjenje baterija kada on ili ona želi smanjiti potrošnju energije iz baterije korištenjem benzinskog motora za generiranje električne energije. Utičnica ugrađena na vozilo omogućuje punjenje baterije, koja se također može koristiti i za napajanje električnih aparata kod kampiranje ili ostalih aktivnosti na otvorenom, ili dati hitni izvor napajanja kada je to potrebno. Sustav je također vehicle-to-Home (V2H) kompatibilan.

Twin-motor 4WD: Nove-generacije eco-friendly sustav pogona na sve kotače

Mitsubishi Concept PX-MiEV II koristi Twin motor 4WD sustav u kojem se koriste dva motora za pogon sprijeda i jedan straga koji pokreću vozilo neovisno jedan o drugom. Budući da je sustav gotovo lag-free na taj način nudi vrhunsku kontrolu, a motori osiguravaju finije odnosno preciznije kontroliranje 4WD sustava. Twin motor 4WD sustav ne koristi kardansko vratilo, hidraulički sustav i spojkekoje se koriste za povezivanje prednje i stražnje osovine u konvencionalnim 4WD sustavima. To pomaže da se smanje otpori pogona i gubici okretnog momenta povezani s kompleksnim sustavima 4WD i doprinosi većom učinkoviti, a još uvijek isporučuje učinkovit pogon dostatan za sve terenske performanse.