Iz medija: Tsunehiro Kunimoto, novi dizajner u Mitsubishi Motorsu

 Transferi zaposlenika u automobilskoj industriji vrlo su rijetki, posebice kad je riječ o prelasku stručnjaka sa 40 godina . Mitsubishi Motors je 2014. na čelno mjesto svog dizajnerskog tima postavio Tsunehira Kunimota, glavnog dizajnera iz Nissana.

Njegovi najvažniji projekti kojima se potpisuje kao autor su Z Concept, Infiniti FX te R32 Skyline. Mitsubishi Motors, kao specijalizirana marka posebno za SUV i električno pokretana vozila, zadala je zadaću kreiranja novog identiteta preko dizajna kako bi se u tom smislu izmijenio doživljaj marke.

Kunimoto je vrlo zadovoljan novom pozicijom, jer mu pruža mogućnost kreiranja strategije dizajna Mitsubishi Motorsa od samog početka, baš kao i u Nissanu 2000. godine. Posebice stoga što Mitsubishi Motors planira predstaviti pet novih SUV modela za europsko tržište do 2021. godine. Prvi je SUV srednje klase, nešto veći od sadašnjeg ASX-a, a stilski nalik konceptu XR-PHEV II predstavljenog 2013. godine. Već 2019. godine planiraju novi kompaktni SUV B-segmenta baziran na eX conceptu, koji je predstavljen ove godine u Ženevi.

Saznajte više na:

http://www.nacional.hr/tsunehiro-kunimoto-novi-dizajner-u-mitsubishi-motorsu-kako-izmijeniti-dozivljaj-marke/