Outlander

Novi model Outlandera za godinu 2016 unaprijeđenim dizajnom, opremom i kvalitetom interijera definitivno ulazi u kategoriju premium SUV vozila. Na hrvatskom tržištu je dostupan od rujna 2015 u izvedbi sa 7 sjedala, što je, obzirom na veličinu, jedinstvena ponuda.  Pogoni ga dizelski motor od 110 kW (150 KS) preko legendarnog Mitsubishi-jevog pogona na sve kotače. Na izboru su dvije razine opreme, Intense Plus i Instyle Plus te manualni i automatski mjenjač, oba sa 6 brzina. Već i početna razina opreme Intense Plus je izuzetno bogata, a uključuje 18” naplatke u "diamond cut" izvedbi (crno srebrna), glavna Bi-LED svjetla, dvozonsku automatsku klimu, senzor svjetla i kiše, tempomat, upravljač u kombinaciji koža / klavir lak / krom, paljenje bez ključa i još mnogo toga.
 
Posebno veliki trud su konstruktori uložili na smanjivanje buke i vibracija, kako  izvana tako i unutar samog vozila. Primjenjeno je posebno vjetrobransko staklo s dodatnim slojem za izolaciju od buke, a i ostala stakla su povećane debljine. Dodatnu izolaciju su dobili praktično svi dijelovi vozila (više od 50 pozicija), uključujući spojne elemente ovjesa, motorni prostor, podnicu, vrata i krov, kako bi se boravak u kabini učinio što udobnijim.

Dvojna arhitektura

S planiranom hrvatskom  promocijom na jesen 2015, četvrta generacija Outlandera je dostojan nasljednik uspješnih prethodnika iz prve (2001-2007), druge (2007-2012) i treće  generacije (2012 - 2015), uz značajni napredak na području ekologije, sigurnosti i osjećaja kvalitete.
 
Novi Outlander nastavlja koncepciju vozila “dvojne arhitekture”, raspoloživih s konvencionalnim pogonom (diesel) ili utično hibridnim pogonom PHEV (plug in hibrid). Mitsubishi Outlander PHEV će biti dostupan nešto kasnije, od prosinca 2015.

Odvažniji izgled

Nova boja eksterijera, Granit smeđa, naglašava težnju dizajnera za premium izgledom, kao i "Protective Shield" dizajn prednjeg dijela vozila s korijenima u tradicionalnom izgledu samurajske kacige. LED dnevna svjetla su sada dio svjetlosnog sklopa s integriranim pokazivačima smjera i novim Bi-LED glavnim svjetlima. Stražnji dio vozila je također u potpunosti redizajniran, a posebno se ističu stražnja svjetla u LED tehnologiji.
Krovni nosači mat srebrne boje i robusna bočna zaštita u kombinaciji crna / krom odlično se uklapaju s novim naplatcima crne boje i srebrnim rubovima.

Siguran izbor

Projektiran za duga obiteljska krstarenja, Outlander zadržava svojstva sigurnsti i udobnosti, a za 2016 godinu je dobio fino dorađen ovjes.Novi Outlander je opremljen sustavom za nadzor tlaka u gumama (TPMS) i indikatorom za preporučenu izmjenu prijenosa, sve kako bi se smanjila potrošnja goriva i emisija CO2.

Dizajn

Smion i sportski dizajn ne ostavlja mjesta sumnji u dinamičke sposobnosti. Outlander je stvoren da zadovolji Vaše potrebe, no i da izaziva pozornost. Široka pojavnost, snažni odbojnici i oštre linije definiraju nove smjernice u oblikovanju SUV vozila. Skladnih proporcija i od vrhunskih materijala, Outlander predstavlja suvremeno i osebujno taktilno iskustvo. Dinamičan čak i kada miruje. Uđite slobodno - avantura počinje!

Sportski detalji

Pozornost posvećena detaljima daje vizualni identitet Outlandera. Svi elementi, od prednjeg svjetla za maglu do stražnjeg odbojnika, pa preko krovnih nosača, odaju strast za dizajnom. To se posebice ističe na prednjem dijelu ("Protective Shield") koji oblikom podsjeća na samurajsku kacigu, što je i bila podloga za novi dizajn.

I ploča s instrumentima je drukčija

Smjestite se udobno ispred raskošne instrument table gdje je sve logično postavljeno i lako dostupno bez skretanja pogleda s ceste. Dodirnite i osjetite sportski interijer drugim čulima. Mekano obložena instrumentna ploča, vrhunskom kožom presvučeni upravljač i ručica mjenjača su odmor za vaše ruke. Avanturističkog koliko i funkcionalnog stila, crna tkanina sa srebrnim detaljima obogaćuje iskustvo vožnje.
Sportskog izgleda, ali s nizom vitalnih funkcija, dizajn instrumenata podsjeća na one iz svijeta motocikla. Crvena iluminacija intrumenata doprinosi rafiniranosti atmosfere.