SPACE STAR

Mitsubishi-jev željno očekivani globalni "mališan" dobio je napokon izgled i ime za europsko tržište: Space Star.
Apsolutni je novitet na hrvatskom tržištu, a u ponudi je jedan ali vrijedan benzinski motor: 1.2/80 KS. I to uz bogatu opremu Invite plus. Stilski dotjeran Space Star također predvodi val inovacija u klasi gradskih vozila: Mitsubishi Motors na tržište izlazi s do sada tehnološki najnaprednijim gradskim modelom u povijesti marke. Unutar karoserije sa pet vrata kompaktnih vanjskih dimenzija može se udobno smjestiti pet odraslih osoba, dok je unutrašnjost pravi primjer primjene načela ergonomije u praksi. Pregledni instrumenti osiguravaju brz i lagan pristup svim potrebnim informacijama.

Vanjskim izgledom čistih linija odaje dojam otvorenosti i prozračnosti, a materijali interijera su moderni, kvalitetni i lagani za održavanje. Zbog malih gabarita trocilindričnog motora nove generacije, duljina prostora za putnike  u kabini vozila je među vodećima u klasi unatoč kompaktnim vanjskim dimenzijama. Logično raspoređeni pretinci čine boravak u vozilu ugodnijim, uz prtljažnik  volumena 235 litara prilagođen svakodnevnim potrebama. Naslon stražnje klupe moguće je preklopiti u omjeru 60:40. Prostor motora sveden je na što manju mjeru, kako bi se optimizirao prostor za putnike.

Dizajn

Dinamično stiliziran od prednjeg dijela automobila, izraženih bočnih stranica do zaoštrenog stražnjeg dijela automobila, Space Star aerodinamične obline s modernim stilom u osvežavajuću ravnotežu.

Prednji odbojnik s integriranim dnevnim svjetlima, aerodinamički oblikovan kako bi usmjeravao vjetar prema bočnim stranama i te time smanjio potrošnju goriva. Nastavno na prednji odbojnik, bočni spojleri na pragovima usmjeravaju strujanje zraka oko vozila. Krovni spojler sa integriranim LED stop svjetlom osim što doprinosi otporu zraka, povećava i sigurnost.

Lagani i kompaktni benzinski motori

Trocilindrični motor sa varijabilnim upravljanjem ventilima (MIVEC), obujma 1.2 litre. Odlikuju se malom masom i visokim učinkom.Uparen je sa 5 stupanjskim ručnim mjenjačem, a zahvaljujući maloj masi (845 kg) i rekordnoj aerodinamici u kategoriji (Cw=0,27) u stanju je razviti 180 km/h uz ubrzanje od 0-100 km/h za 11,7 sekundi.

Od ovih rezultata impresivniji su ipak oni o potrošnji i emisiji CO2. Space Star u mješovitom režimu vožnje u prosjeku troši samo 4,1 l/100 km, a po kilometru ispušta manje od 100 grama CO2. Niskoj potrošnji doprinosi i mala masa vozila od svega 845 kg. Doprinos okretnosti je i radijus okretanja od 4,6 metara, najmanji u klasi. Upravljanje je iznimno lako i manje iskusnima zbog odlične preglednosti.

Snažniji motor iz volumena 1.193 kubična centimetra razvija 59 kW/80 KS uz kombiniranu potrošnju od svega 4,1 l/100 km, uz maksimalnu brzinu od 180 km/h i ubrzanje od 0-100 km/h od 11,7 sekundi. To predstavlja i najbolje vrijednosti u kategoriji.

Efikasan i jednostavan za korištenje

Space Star je dugačak 3.710 mm,1.665 mm širok i 1.490 mm visok, uz međuosovinski razmak od 2.450 mm. Baziran je na konceptu visoke efikasnosti, prilagodljivosti i lake uporabe, što su idealne osobine gradskog automobila. Visoka učinkovitost i ekološka svojstva rezultiraju poreznim olakšicama na hrvatskom tržištu od dana pristupanja EU, 1. srpnja 2013.